Veneilevän espoolaisen asialla

Merellisestä luonnosta voi nauttia sekä veneillen että yhteysalusverkoston avulla, tai sitten lukuisilla uimarannoilla tai rantaraitin maisemissa, kunhan Itämeremme kuormitus pysyy aisoissa. Se edellyttää, että Espoon tai minkään pääkaupunkiseudun kunnan likavedet eivät puhdistamattomina pääse mereen, kuten on monena viime vuotena jossain kohtaa tapahtunut. Merestä ei voi nauttia, jos se ei ole sinilevätön.

Septitankkien tyhjennysasemien tiheys ja niiden toimivuuden varmistaminen on helpoin tapa antaa veneilijöiden osallistua meren puhtaana pysymiseen.

Suomenojan venesataman käyttö talvisäilytystilana on puhuttanut jo pitkään ja päättäjät ovat ehdottaneet veneiden siirtämistä talveksi Ämmässuon alueelle. Se ei käytännössä ole mahdollista saati järkevää ympäristön kannalta, kukaan ei halua painavien veneiden kuljetusrallia läpi Espoon. Sataman läheisyyteen tarvitaan kesäisin myös pysäköintitilaa veneileville espoolaisille. Suomenojan satama-aluetta voisi kyllä kehittää viihtyisämmäksi espoolaisten kohtauspaikaksi ja lisätä sinne palveluita, metroyhteyden avautuessa pian lähelle. Olisi hienoa, että merellisessä Espoossa olisi kutsuva vierasvenesatama-alue kävelymatkan päässä palveluista kuten Isosta Omenasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: