Miksi Keskusta – osa 2, yksilö ja yrittäjyys keskiössä, yhteinen hyvä edellä!

Kun Espoossa lähtee Keskustan listoille, pitää sitä perustella, oikein urakalla koska se ei ole helpoin tie valtuustoon. Minulle arvoni ja uskollisuus niille on ainoa vaihtoehto, eli en voisi milloinkaan vaihtaa arvojani vaalimenestykseen puolueessa, jonka arvoihin en voi samaistua. Työelämässä pätee sama asia ja moni työelämässä pahoinvoiva ihminen on sitä koska työelämän vaateet ja omat arvot eivät kohtaa.

  • Keskusta on kansanliike, ja sitä myös puolueessa korostetaan. Se tarkoittaa, että tietyt yhteiset arvot ohjaavat, mutta meitä on hyvin erilaisia ihmisiä pyrkimässä valtuustoon, ja hyvä niin, koska suomalaisetkin ovat hyvin erilaisia ja tarvitsevat siten omanlaisiaan edustajia
  • Keskustalaisuutta on ajatella, että valtio ja kunta tukee ihmistä yritteliäisyyteen tämän toteuttaessa omia tavoitteitaan. Oli se sitten asumisratkaisu tai -paikka, perheen ratkaisut lastenhoidossa, koulutus tai työ. Toisaalta valtio tasoittaa vaikka tätä korona-ajan ennustamatonta turbulenssia, mutta pitkällä aikavälillä pitäisi päästä tasapainoon, velaksi eläminen on lapsiemme asettamista maksumiehiksi. Nykyhallituksessa olemme ajatuksen kanssa jäämässä ehkä vähemmistöön, mutta on hyvä, että joku tietää että velat on maksettava.
  • Keskusta on yrittäjien puolue. Ehkä tunnusomaisemmin pienyrittäjien ja keskisuurten, kuin suuryritysten, mutta mikä muu puolue heidän puolestaan puhuu. Työelämä muuttuu, ja työn ja yrittäjyyden joustava yhdistäminen pitää myös lainsäädännössä saada joustavammaksi. Yksinyrittäjien palkansaajien kaltaisen työttömyys- ja eläketurvan pitäisi olla peruslähtökohta, ja yrittäjien ja työntekijöiden vastakkainasettelun aika on ohi.
  • Keskustalaisuus on suomalaista matalaa hierarkisuutta, kenttä eli jäsenet vaikuttavat Keskustan suuntaan, halukkaat voivat osallistua puolueen ohjelman muotoutumiseen. Monessa puolueessa linja tulee selvemmin puoluejohdosta.
  • Keskustalaiset ovat olleet vihreitä paljon ennen Vihreitä. Ilman maaseutua meillä ei ole teollisuutta, ei hiilinieluja, ei puhdasta suomalaista ruokaa. Ei huoltovarmuutta tai palveluja mökkikunnassa tai Lapin laskettelureissulla. Kyllä, Keskusta ajaa monipaikkaista Suomea, mutta se ei ole pois pääkaupunkiseudulta vaan kaikkien etu.
  • Keskusta edustaa sukupuolten tasa-arvoa. Keskustassa on ties mones naispuheenjohtaja.
  • Keskusta ymmärtää työperäisen maahanmuuton välttämättömyyden, yritysten työvoiman saatavuuden ja hyvinvointivaltion palveluiden turvaamiseksi.

Aika monen espoolaisen juuret ovat muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Moni on 2. tai 3. polven maalainen. Minä olen lähtöisin työläisperheestä, surullisen kuuluisalta Voikkaalta alkujaan. Mieheni on stadista. Hänestä lehmät laitetaan seipäille jne. Silti hän on ollut vetämässä vasikkaa, siis synnytyksessä apuna navetassa ja tekemässä laakasiiloa, ja lieteallasvalutalkoissa. Siskoni avioitui maitotilallisen kanssa. Meillä mieheni kanssa on 8 tunnin työpäivä ja viikonloput vapaat ja 5 viikkoa lomaa. Maatilayrittäjillä ei ole. Meistä ei olisi niihin maatilayrittäjähommiin, hyvä, että joistain on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: